logo
TUKI

trailmap

Freemium-tasot

Markus
2024-07-21
Freemium-tasot

Uudistettu Trailmap on kehittynyt viimeisten kuukausien aikana isoin askelin. Vastaanotto uudelle polkukartalle, reittien piirrolle ja muille uusille toiminnoille on ollut positiivinen, ja tämä on näkynyt sekä käyttäjämäärän vahvassa kasvussa että hiljattain tehdyn käyttäjätutkimuksen palautteessa (lue lisää täältä). On ollut hienoa olla tukemassa kasvavan käyttäjäkunnan seikkailuja luonnossa, poluilla ja metsäautoteillä!

Sovelluksessa ei ole mainoksia, eikä se kerää taikka myy käyttäjien dataa, niiden sijaan pitkäjänteisen kehittämisen ja ylläpidon mahdollistavana tulonlähteenä toimivat käyttäjämaksut.

Käyttäjämaksuissa Trailmap noudattaa ns. freemium-mallia, eli sovelluksen perustoiminnot ovat ilmaisia ja edistyneemmät toiminnot ovat maksullisia. Käyttäjä saa edistyneet toiminnot käyttöönsä tilaamalla Trailmap-paketin.

Käyttäjämaksun perusteet on tarpeen määritellä tavalla, joka tuo selkeää vastiketta Trailmap-paketin tilaaville käyttäjille ja siten luo samalla vakaan pohjan sovelluksen kehittämiselle. Alkukesän 2024 kokemusten pohjalta on tarpeen tehdä muutoksia näihin perusteisiin - nämä muutokset on kuvattu tarkemmin alla. Tavoitteena on yhdistää paremmin käyttäjän saama hyöty sovelluksen tukemiseen käyttäjämaksulla.

Uudet palvelutasot

Jatkossa palvelua on mahdollista käyttää kolmella eri tasolla: KARTTA, NAVI ja PLUS:

KARTTA (ilmainen): Käytössäsi on ainutlaatuinen Polkukartta ja laaja karttavalikoima. Tämä taso soveltuu käyttäjille, jotka käyttävät sovellusta harvakseltaan katsoakseen karttaa ja navigoivat maastossa kartan & paikannuksen avulla, ilman reittijälkiä taikka edistyneempiä toiminnallisuuksia kuten kartan kääntöä etenemissuuntaan.

NAVI (maksullinen): Tämä taso soveltuu aktiivisille käyttäjille, jotka käyttävät sovellusta useamman kerran kuukaudessa. Taso sisältää reittisuunnittelun perustoiminnot ja kaikki sovelluksen navigointi-toiminnot, kattaen sekä omien reittien että muualta hankittujen reittijälkien käyttämisen navigoinnin pohjana.

PLUS (maksullinen): Tämä taso soveltuu aktiivisille käyttäjille, jotka haluavat käyttöönsä sovelluksen parhaat toiminnot ilman käyttörajoituksia: Reittisuunnittelu kaikin toiminnoin ilman rajoituksia tallennettavien ja synkronoitavien reittien määrälle, reittijälki-kirjasto ilman rajoituksia, reittien & reittijälkien nopea synkronointi Garminin laitteisiin, omat kartat ja pääsyn kaikkiin Strava-aktiviteetteihin.

Trailmap pakettien toiminnotTrailmap pakettien toiminnot

Käyttäjämaksut menevät kaikki suoraan takaisin sovelluksen ylläpidon ja kehittämisen rahoittamiseen. Käyttäjämaksut ovat siten myös aktiivisten käyttäjien etu: sovellusta on mahdollista kehittää ja ylläpitää vain niiden avulla. Ja mitä vahvempi käyttäjien tuki on, sitä nopeammin ja paremmaksi sovellus on mahdollista kehittää.

Uudet tasot tulevat voimaan heinäkuun 2024 aikana sitä myöten kun uudet versiot Trailmap-sovelluksista julkaistaan eri kanaviin (sovelluskaupat + verkkosivu).