Trailmap-palvelu toimii myös mobiililaitteiden verkkoselaimissa. Tableteissa tarjolla on lähes sama käyttöliittymä kuin tietokoneessa, mutta älypuhelimissa toimintoja on yksinkertaistettu ja osa toiminnoista on siirretty ns. mobiili-valikkoon (3 "viivaa" oikeassa ylälaidassa).
Jos Trailmap-palvelua käyttää usein mobiililaitteessa niin käytettävyyden kannalta se on paras asentaa omaksi sovellukseksi laitteen kotinäyttöön. Trailmap-palvelu ei ole ns. natiivi-mobiilisovellus eli sitä ei asenneta sovelluskaupasta vaan se asennetaan verkkoselaimen avulla kotinäytölle. Tietoteknisin termein Trailmap-palvelu on ns. Progressive Web Application (PWA).
Androidissa kotinäytölle asentaminen tapahtuu avaamalla verkkoselaimella Trailmap-palvelu (https://trailmap.fi) ja sitten verkkoselaimen valikosta (Chromella kolme pistettä oikeassa yläkulmassa) valitsemalla "Lisää kotinäyttöön" ("Add to Home screen"). Avautuvassa dialogissa voi antaa halutessaan uuden nimen ehdotetun "Trailmap" tilalle. Tämän asennuksen jälkeen Trailmap-palvelu on käytettävissä omasta kotinäytön sovellus-ikonista ja se toimii teknisesti paremmin.
Applen laitteissa verkkoselaimena pitää olla Safari kun avaat Trailmap-palvelun. Verkkoselaimen jaa-painikkeella (ruudun alalaidassa keskellä, alla olevassa kuvassa punaisen ympyrän keskellä) saa auki valikon jota pitää sitten selata alaspäin kunnes löytää lähes valikon pohjalta "Lisää kotinäyttöön" ("Add to Home Screen") valinnan.

Kun palvelua sitten käyttää joko suoraan verkkoselaimesta tai asennettuna kotinäyttöön ja valitsee paikannustoiminnon (nuoli Trailmapin ruudun oikeassa ylälaidassa) niin ainakin Applen laitteilla paikannus toimii hieman paremmin jos on Trailmap-sovelluksen avaamisen lisäksi myös avannut Applen Kartat ("Maps") sovelluksen. Jos metsässä ei Trailmapin paikannus millään meinaa tarkentua eli paikkaa osoittavan pallukan ympärillä on iso ympyrä (se osoittaa kuinka tarkkaa paikannus on eli sijainti voi olla missä tahansa sen ympyrän sisällä) niin voi hetkeksi vaihtaa päälle Applen Kartat sovelluksen ja katsoo saako se tarkemman paikannuksen - sama tarkka paikannus on sitten tarjolla myös Trailmap-sovelluksessa.
Paikannustoiminto keskittää automaattisesti kartan myös liikkuessasi kunhan et itse siirrä karttaa paikannustoiminnon käynnistyksen jälkeen. Monesti karttaa kuitenkin tulee siirrettyä vahingossa ja silloin kannattaa painaa peräkanaa kaksi kertaa paikannustoiminnon nuolta: ensimmäisellä painalluksella pois päälle, toisella taas päälle ja keskitystoiminto on taas päällä.
Paikannustoiminnon kartan keskitystoiminto aktivoituu myös uudestaan jos suljet puhelimen ja avaat sen uudelleen tai vaihdat toiseen sovellukseen ja sitten takaisin Trailmap-sovellukseen.
Jos on tiedossa että metsässä on huono yhteys verkkoon niin kannattaa ladata ns. offline-kartta ennen metsään lähtöä. Tarkemmat ohjeet löydät täältä >. Jos verkkoyhteys on huono metsässä etkä ole ladannut offline-karttaa niin on parempi käyttää MTB-karttaa kuin 3D MTB karttaa joka vaatii paremman verkkoyhteyden.
Jos olet avannut puhelimessa Trailmapissä kartalle GPX-reittijäljen tai Stravasta aktiviteetin reittijäljen niin se pysyy ruudulla vähintään 3:n tunnin ajan aina siitä kun olet viimeksi sovelluksen avannut. Vaikka siis välissä suljet laitteen tai Trailmap-sovelluksen.
Jos sinulla on jo ollut käytössä karttasovellus mobiililaitteessa johon olet tykästynyt, niin yksi vaihtoehto on myös käyttää tätä karttaohjelmaa Trailmap-kartoilla jos käyttämäsi sovellus vain tukee käyttäjän määrittelemiä karttoja. Lisää ohjeita löytyy täältä >.