GPX-reittijäljen siirtoon Garminin laitteisiin on monta eri tapaa, riippuen tietokoneesta (Mac vs. Windows) ja Garmin-laitteen mallista. Seuraavaksi esitellään kaksi yleisintä tapaa.

Huom. Olethan ensin tallentanut reittijälkesi GPX-tiedostoksi Trailmap-sovelluksessa. Tallentamasi GPX-tiedosto löytyy "Lataukset"-kansiosta tietokoneeltasi.

Uudempiin Garminin-laitteisiin saa otettua käyttöön myös Trailmapin MTB kartan. Se helpottaa edelleen reittijäljen seuraamista lenkin aikana. Ohjeet löytyvät täältä >.

GPX-tiedoston siirto suoraan Garminiin USB-kaapelilla

Liitä laitteesi sen mukana tulleella USB-kaapelilla tietokoneeseen. Hetken kuluttua laitteen pitäisi näkyä liitettynä USB-levynä ("USB drive") Windowsin ja Macin tiedostonhallinta-sovelluksessa. Uudemmat Garminin laitteet eivät ainakaan Macilla näy välttämättä näy tiedostonhallinnassa, vaan tarvitaan Android File Transfer niminen sovellus jolla Garminin tiedostojärjestelmän saa näkymään.

Kopioi tiedostohallinta-sovelluksen avulla GPX-reittijälki Garminin GARMIN-hakemiston sisällä olevaan "NewFiles" -hakemistoon. Garmin käsilaitteissa, esim. eTrex tai Montana, hakemiston nimi saattaa olla "GPX". Irrota laite kaapeleista, tarvittaessa ensin tietokoneen käyttöliittymästä valiten "poista laite turvallisesti" (eject englanniksi).

GPX-tiedoston siirto Garmin Connect verkkopalvelun tai älypuhelin-sovelluksen avulla

Tämä on oma suosikkini siirtämiseen koska samalla uusi reitti tulee näkyviin Garmin Connect palvelun Reitit ("Courses") listalle josta sen voi myöhemmin helposti siirtää uudestaan omiin Garmin-laitteisiin.

Tarkemmat ohjeet löytyvät Garminin omilta ohjesivuilta > (englanniksi, mutta sangen helpot seurata). Ohjeita seuratessa hyvä huomata että GPX-reittijäljen siirtäminen on kaksivaiheinen: ensin tiedosto Garmin Connect:iin ja sitten sieltä sen lähettäminen Garminin laitteeseen. Tämä jälkimmäinen vaihe on joskus itseltä unohtunut, onneksi sen voi tehdä älypuhelimellä vaikka lenkin alussa uudemmilla Garminin laitteilla. Samoin on hyvä muistaa antaa nimi reitille kun sen on siirtänyt Garmin Connectiin, koska jostain syystä Connect ei hyödynnä GPX-reittijäljen nimeä automaattisesti. Garmin Connect:iin tuonnissa oikea painike "tuo" / "import" on huomattavan pieni, ilmeisesti tarkoituksella, joten ei kannata heti luovuttaa jollei välittömästi osu silmään.