Voit siirtää Garminin laitteisiin  joko piirtämäsi reitin, jonkun toisen luoman & jakaman reitin jonka olit avannut tai Strava-aktiviteetin reittijäljen jonka olit avannut. GPX-reittijäljen siirtoon Garminin laitteisiin on monta eri tapaa, riippuen tietokoneesta (Mac vs. Windows) ja Garmin-laitteen mallista. Seuraavaksi esitellään kolme yleisintä tapaa.

Huom. Jos olet tallentanut Trailmap-sovelluksella luomasi reitin GPX-tiedostoksi niin kyseinen GPX-tiedosto löytyy "Lataukset"-kansiosta tietokoneeltasi.

Uudempiin Garminin-laitteisiin saa otettua käyttöön myös Trailmapin MTB kartan. Se helpottaa edelleen reittijäljen seuraamista lenkin aikana. Ohjeet löytyvät täältä >.

Tallentaminen Garmin Connect palveluun suoraan Trailmap-sovelluksesta

Tämä toiminto tuli uutena elokuussa 2020 ja on ylivoimaisesti helpoin ja nopein tapa jos käyttäjällä on käytössään Garmin Connect palvelu.

Ennen kuin voit tallentaa reittejä Garmin Connect palveluun sinun pitää ensin liittää Trailmap ja Garmin Connect. Se tapahtuu tästä samasta painikkeesta. Huom. kun liität Trailmapin Garmin Connectiin niin Trailmap palvelu käynnistyy uudestaan liittämisen jälkeen ja kaikki Trailmapissa auki olleet reittijäljet tai piirtämäsi reitti häviävät. Tallenna siis mahdollinen piirtämäsi reitti ennen liittämistä. Liittäminen tarvitsee tehdä vain kerran.

Tallennus tehdään valitsemalla "Tallenna Garmin Connectiin" toiminto kartan vasemman laidan painikkeista alla olevan kuvan mukaisesti.

Kun valitset toiminnon niin anna avautuvassa ponnahdusikkunassa vielä nimi reitillesi ja sen tyyppi, nämä tiedot näkyvät myöhemmin Garmin Connect palvelussa. Paina sitten "Tallenna"-painiketta.

Kun olet tallentanut reitin Garmin Connect palveluun niin voit valita tallennuksen onnistuttua ilmaantuvasta ponnahdusikkunasta "Reittisi Garmin Connect palvelussa" -linkin, näin pääset suoraan Garmin Connect palveluun katsomaan reittiä ja voit lähettää sen Garmin-laitteeseesi navigointia varten. Huom. tämä viimeinen vaihe on välttämätön suorittaa jos haluat reittisi Garmin-laitteeseen.

GPX-tiedoston siirto suoraan Garminiin USB-kaapelilla

Liitä laitteesi sen mukana tulleella USB-kaapelilla tietokoneeseen. Hetken kuluttua laitteen pitäisi näkyä liitettynä USB-levynä ("USB drive") Windowsin ja Macin tiedostonhallinta-sovelluksessa.

Uudemmat Garminin laitteet eivät ainakaan Macilla välttämättä näy tiedostonhallinnassa, vaan tarvitaan Android File Transfer niminen sovellus jolla Garminin tiedostojärjestelmän saa näkymään. Huom. kun käytät Android File Transfer ohjelmaa niin Garmin Express ohjelma tai sen taustaohjelma eivät saa olla käynnissä samaan aikaan. Jos Garmin Express käynnistyy sinulla automaattisesti tietokoneen käynnistyksen yhteydessä niin sen apuohjelman joutuu pysäyttämään Macin "activity monitor" sovelluksella hakemalla Garmin nimisiä prosesseja ("ohjelmia").

Kopioi tiedostohallinta-sovelluksen avulla GPX-reittijälki Garminin päätasolla olevan GARMIN-hakemiston sisällä olevaan "NewFiles" -hakemistoon. Garmin käsilaitteissa, esim. eTrex tai Montana, hakemiston nimi saattaa olla "GPX". Irrota laite kaapeleista, tarvittaessa ensin tietokoneen käyttöliittymästä valiten "poista laite turvallisesti" (eject englanniksi). Kun käynnistät Garmin laitteesi niin uusi GPX-reittijälki löytyy muiden reittien joukosta laitteesi valikosta.

GPX-tiedoston siirto Garmin Connect verkkopalvelun tai älypuhelin-sovelluksen avulla

Tämä keino on varalla jos suora tallentaminen Trailmap-sovelluksesta (kuvattu yllä) ei sattuisi toimimaan jostakin syystä.

GPX-tiedosto pitää ensin tallentaa omalle tietokoneellesi, jotta voit sen sitten tuoda ("import") alla olevien ohjeiden avulla Garmin Connect palveluun.

Tarkemmat ohjeet löytyvät Garminin omilta ohjesivuilta > (englanniksi, mutta sangen helpot seurata). Ohjeita seuratessa hyvä huomata että GPX-reittijäljen siirtäminen on kaksivaiheinen: ensin tiedosto Garmin Connect:iin ja sitten sieltä sen lähettäminen Garminin laitteeseen. Tämä jälkimmäinen vaihe on joskus itseltä unohtunut, onneksi sen voi tehdä älypuhelimellä vaikka lenkin alussa uudemmilla Garminin laitteilla. Samoin on hyvä muistaa antaa nimi reitille kun sen on siirtänyt Garmin Connectiin, koska jostain syystä Connect ei hyödynnä GPX-reittijäljen nimeä automaattisesti. Garmin Connect:iin tuonnissa oikea painike "tuo" / "import" on huomattavan pieni, ilmeisesti tarkoituksella, joten ei kannata heti luovuttaa jollei välittömästi osu silmään.